Słodki bufet
Słodki bufet to atrakcyjny wizualnie i funkcjonalny element każdego przyjęcia. Nasza pracownia wykonuje słodkie bufety w wielu stylach i smakach, dopasowane do Waszych potrzeb.
Nasze propozycje na słodki stół:
Mono Sernik z ananasem
Deser w kształcie ringu daje wiele możliwości dekoracji. Kremowy sernik na kruchym ciasteczku i compote ananasowe z czarnym pieprzem.
Kula z truskawką
Delikatny mus z palonej białej czekolady skrywa w sobie puszystą piankę truskawkową, płynny coulis truskawkowy i brownie.
Caffe Latte
Imponujący deser o ciekawej teksturze. Delikatnie kremowy mus kawowy z likierem Baileys i żelką malinową idealnie dopełnia chrupiąca kruszonka czekoladowa z ziarnami kakaowca i orzechami laskowymi.
Mini Torciki
Miniaturowe torty a'la number cake czyli kruche ciasteczka migdałowe przełożone śmietaną z mascarpone. Przybrane owocami, kwiatami i bezami.
Lustrzane Półkule
Szykowny deser pokryty lustrzaną polewą z białej czekolady. Musowy deser jest kombinacją dwóch idealnie zbilansowanych smaków, podanych na kruchym spodzie.
Do wyboru:
- mus z białej czekolady z żelką mango,
- mus kokosowy z żelką malinową.
Monoporcja serce
Deser w kształcie serca pokryty lustrzaną polewą z białej czekolady. Musowy deser jest kombinacją dwóch idealnie zbilansowanych smaków, podanych na kruchym spodzie.
Do wyboru:
- mus chałwowy z curdem z limonki,
- mus z białej czekolady z żelką z czarnej porzeczki.
Monoporcja kwadrat
Kolejny musowy deser, pokryty lustrzaną polewą i podany na kruchym spodzie.
Do wyboru:
- mus z ciemnej czekolady z karmelizowanym bananem,
- mus z ciemnej czekolady z curdem pomarańczowym.
Deser Limoncello
Krucha tarta w formie ringu z cytrynowym słodko-kwaśnym curdem, wypełniona po brzegi cytrynowym ganache z włoską bezą podpalaną z likierem cytrynowym.
Szarlotka
Krucha tarta w formie ringu z prażonymi słodko-kwaśnymi jabłkami i cynamonem, pokryta waniliową śmietanką z serkiem mazcarpone.
Donaty cytrynowe
Lekkie pieczone pączki z dziurką , ze skórką z cytryny. Oblane kolorową czekoladą idealnie wpasują się w każdy słodki stół. Dodatkowo dysponujemy specjalnym dyspozytorem do ich prezentacji.
Karmel na porzeczce
Świetne połączenie kremu o smaku solonego karmelu i musu z czarnej porzeczki. Całość idealnie podkreśla chrupiąca kruszonka czekoladowo-orzechowa z ziarnem kakaowca.
Deser Raffaello
Idealny balans pomiedzy piankową konsystencją kokosowego musu , a chrupiącą prażynką i Crisperlsami z białej czekolady.
Panna Cotta
Panna cotta to pyszny włoski deser - lekki jak obłok. Powstaje z gotowanej śmietany, cukru i wanilii - smakuje nadzwyczajnie. Podajemy go z sosem z kwaśnych owoców, np. malin, cytryn, kiwi itp.
Makaroniki
Delikatne, lekkie francuskie ciasteczka z białek, migdałów i cukru pudru. Mają cienką, chrupiącą skorupkę i delikatny środek. Sklejone są po dwa dowolnym, stabilnym nadzieniem: kawowe, porzeczkowe, różane, pistacjowe, czekoladowe, miętowe, cytrynowe.
Cake Popsicles
Ciasteczkowe niby-lody. Starsze rodzeństwo znanych Wam już Cake Popsów. Nieograniczone możliwości dekoracji. Stopień trudności dekoracji decyduje o cenie. Smaki do wyboru: truskawkowe, piernikowe, sernikowe.
Leśny Mech
To nic innego jak Wasze ulubione ciasto szpinakowe, przekładane kremem mascarpone i udekorowane granatem, borówkami oraz liśćmi mięty. Idealna propozycja na słodki stół w rustykalnym czy leśnym klimacie.
Mini serniczki
Tradycyjny sernik na zimno w miniaturowej wersji. Kolory, smak galaretki oraz owoce do wyboru.
Tiramisu
Czekoladowy biszkopt nasączony bardzo mocną kawą espresso oraz migdałowym likierem amaretto, przełożony kremem z serka mascarpone i naszymi porzeczkami w syropie. Całość posypana jest kakao.
Szarlotki królewskie
Prażone jabłka z nutą cynamonu na kruchym spodzie z kremem mascarpone i pijanymi rodzynkami.
Muffiny
Muffiny kolorystyką i dekoracją nawiązujące do motywu i koloru przewodniego przyjęcia. Nadziewane dowolnie Waszym ulubionym kremem.
Musy owocowe
Musy owocowe z dodatkiem śmietanki. Do wyboru musy: truskawkowy, jagodowy, malinowy i owoce leśne.
Cake Pops
Wyglądem przypominają lizaki, jednak są to biszkoptowe ciasteczka na patyku, oblane czekoladą. Właściwie nieograniczone możliwości dekoracji. Stopień trudności dekoracji decyduje o cenie. Smaki do wyboru: orzech, mango, kokos, trufla.
Deser malinowo-czekoladowy
Trzy smaki idealnie ze sobą współgrające. Przygotowana przez nas konfitura malinowa, aksamitna śmietanka i mus czekoladowy na biszkopcie. Wszystko to zwieńczone podpalaną bezą.
Choux au craquelin
Ptysie z kruszonką. Chrupiąca skórka, lekki krem... można się rozmarzyć.
Nadzienia do wyboru:
- bita śmietana z maliną,
- mus z czarnej porzeczki i krem solony karmel.
Mus czekoladowy
Mus na bazie czekolady deserowej na biszkopcie nasączonym likierem wiśniowym.
Lizaki bezowe
Chrupiące lizaki bezowe uświetnią każdą uroczystość. Będą piękną dekoracją słodkiego stołu oraz świetną przekąską dla najmłodszych dzieci. Zapakowane w celofanowy woreczek z kokardką mogą być wspaniałym prezentem dla gości.
Galaretki
Galaretki z bitą śmietaną i owocami w wielu smakach i kolorach do wyboru.
Deser OREO
To połączenie tak lubianych przez wszystkich ciasteczek Oreo z kremową śmietanką. Całość podana na mocno czekoladowym biszkopcie.
Tartaletki
Kruche mini tarty w trzech odsłonach:
- z prażynką malinową i śmietaną,
- z bitą śmietaną i świeżymi owocami,
- z solonym karmelem i orzechami.
Deser Kinder Bueno
Idealne połączenie orzechowego kremu ze śmietanką i chrupiącymi orzechami laskowymi na ciemnym biszkopcie.
Mini Pavlova
Beza chrupiąca na zewnątrz, piankowa i delikatna w środku. Do wyboru:
- z kremem mascrpone i świeżymi owocami na porzeczce,
- z kremem mascrpone i świeżymi owocami na cytrynie.
Deser Chia
Zdrowy i lekki pudding z nasionami chia z dodatkiem wybranych musów owocowych. Do wyboru: truskawka, brzoskwinia, kiwi, jagoda lub malina.
Ciasteczka
Ciasteczka korzenne lub kruche maślane w dowolnym kształcie i z dowolnie wybraną dekoracją. Pakowane wraz z etykietą można wykorzystać jako podziękowania dla gości.