Smaki Tortów
Torty przygotowujemy w wielu różnych wariantach smakowych. Używamy naturalnych i wysokiej jakości składników, dzięki czemu przywodzą na myśl pyszne wypieki babć oraz mam!
Nasze propozycje smakowe:
Smaki podstawowe (18 zł za porcję tortu z podstawową dekoracją):
Śmietankowy z owocami
Waniliowy biszkopt nasączony sokiem z cytryny, przekładany konfiturą z czarnej porzeczki oraz lekkim kremem na bazie bitej śmietany i serka mascarpone z owocami (truskawka, malina , borówka).
Wiedeński
Biszkopt czekoladowy nasączony likierem wiśniowym, przekładany frużeliną wiśniową oraz kremem czekoladowym na bazie śmietanki i gorzkiej czekolady.
Leśny ludek
Waniliowy biszkopt nasączony sokiem z cytryny, przekładany musem z owoców leśnych oraz delikatnym orzechowym kremem na bazie śmietanki z prażonymi migdałami.
Malina – Kokos
Waniliowy biszkopt nasączony amaretto, przekładany kremem kokosowym na bazie śmietanki ze świeżymi malinami oraz musem z malin.
Malina - Oreo
Czekoladowy biszkopt nasączony sokiem z cytryny, przekładany delikatnym śmietankowym kremem z kawałkami ciasteczek oreo i świeżymi malinami oraz musem z malin.
Kinder bueno
Czekoladowy biszkopt nasączony sokiem z cytryny, przekładany kremem mascarpone z malinami oraz kremem na bazie śmietanki i orzechów laskowych z kawałkami Kinder Bueno.
Truskawka w czekoladzie
Waniliowy biszkopt nasączony sokiem z cytryny, przekładany musem truskawkowym oraz kremem z palonej białej czekolady z orzeźwiającą żelką truskawkową.
Dodatkowa warstwa chrupiącej prażynki do smaku podstawowego +2 zł za porcję.
Smaki PREMIUM (20 zł za porcję tortu z podstawową dekoracją ):
Kokos - Mango
Waniliowy biszkopt nasączony amaretto, przekładany kremem kokosowym ze świeżymi malinami, prażynką kokosową oraz kremem mango z żelką malinową.
Solony Karmel
Czekoladowy biszkopt nasączony sokiem z cytryny, przekładany konfiturą z czarnej porzeczki, kremem z solonym karmelem, prażynką karmelową oraz kremem z czarnych porzeczek.
Pistacja
Waniliowy biszkopt nasączony sokiem z cytryny, przekładany kremem pistacjowym, kremem z jeżyn oraz prażynką pistacjową.
Extra czekoladowy
Czekoladowy biszkopt przekładany musem z mlecznej czekolady z wiórkami z białej czekolady, musem z czekolady deserowej oraz chrupiącą prażynką czekoladową.
Doskonałe smaki tortów zawdzięczamy tradycyjnym recepturom i najlepszym składnikom. Pracujemy bez konserwantów i sztucznych aromatów. Nasze torty wykonywane są na bazie bitej śmietanki oraz naturalnych dodatków smakowych takich jak : laska wanilii, czekolada, kakao i owoce.