Rodzaje tortów
Tort z figurką
Tort w kształcie koła, kwadratu lub prostokąta z wybraną figurką i dekoracją tematyczną.
Foto tort
Tort w kształcie koła, kwadratu lub prostokąta z dowolną grafiką, wydrukowaną na opłatku waflowym lub cukrowym.
Tort 3D
Tort przestrzenny, który odzwierciedla kształt lub postać według pomysłu klienta na podstawie zdjęcia, rysunku lub opisu. ( od 20 porcji )
Tort antygrawitacyjny
Tort przestrzenny (pionowy), który odzwierciedla kształt lub postać według pomysłu klienta na podstawie zdjęcia, rysunku lub opisu. Forma ta wymaga projektu, na podstawie którego budowany jest stelaż.
Drip cake
Jest to tort oblany czekoladą. Dekoracją tortu w stylu drip cake są najczęściej kwiaty, słodycze i owoce.
Naked i Semi naked cake
To tak zwane ,,nagie" torty. Naked to tort bez żadnej wierzchiej warstwy kremu, z semi naked to tort w ktorym widac warstwy tortu , tylko delikatnie pokryty kremem.
Tort bezowy
Trzy blaty bezowe przekładane
* kremem mascarpone z sosem z owoców lasu i świeżymi owocami
* kremem kajmakowym z daktylami i orzechami - Dacquoise (Dakłas)
Tort babeczkowy
Konstrukcja wielopoziomowa zbudowana z dowolnie dekorowanych babeczek. Zwykle zwieńczeniem jest nieduży tort.
Torcik Number cake
Niewątpliwy powiew świeżości wśród dotychczasowych tortów. Dwa kruche blaty migdałowego ciasta w dowolnym kształcie, przełożone lekkim waniliowym krem ze śmietanki i mascarpone. Dekoracją mogą byc bezy, owoce, makaroniki czy kwiaty.
Tort musowy
Tort składa się z pysznego musu o smaku kawy z Baileysem, żelki z malin i chrupiącej prażynki malinowej na waniliowym spodzie. Idealny na prezent lub kameralną uroczystość. Jest to deser o wyraźnym smaku i kontrastującej konsystencji dla 5-6 osób. ( poj. 600 ml )
Rodzaje wykończeń
Śmietana
Śmietana to najbardziej klasyczny rodzaj wykończenia, jednak uniemożliwia ona umieszczenie na torcie dekoracji z masy cukrowej.
Krem na bazie czekolady
Doskonała alternatywa dla tych, którzy nie są zwolennikami masy cukrowej. Krem ten można dowolnie barwić. Pozwala on również na zastosowanie dekoracji i figurek z masy cukrowej.
Masa cukrowa
Do wykończenia tortu uprzednio zabezpieczonego kremem wykorzystujemy masę cukrową. Daje nam ona nieograniczone możliwości tworzenia dekoracji strukturalnych.